Kycklingfilé med krämig pepparsås och rostade grönsaker

4 st kycklingbröstfiléer

1 st zucchini
1 st röd lök
2 st morötter
1 st röd paprika

2,5 dl matlagningsgrädde
8 g kycklingbuljong
1 frp/kruka gräslök, finhackad

4 port ris (gärna basmati vildris)

Koka ris.

Sätt ugnen på 220 grader/200 grader varmluft.
Skär zucchini i 2 cm breda halvmånar. Skär rödlök i 2 cm klyftor. Dela morötter i 1 cm tjocka stavar. Skiva paprika. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rör om och sprid grönsakerna jämnt över plåten. Rosta i ugnen ca 25-30 min.

Hetta upp en klick smör och en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingfiléerna i 6-7 min per sida, eller tills genomstekta. Krydda med en nypa salt och peppar. För över kycklingfiléerna till en tallrik och täck så de håller sig varma.

Sänk till medelvärme på pannan. Häll i matgrädde och kycklingbuljong i stekpannan. Tillsätt generöst med malen peppar efter smak och värm upp under omrörning i 3-4 min. Rör i finhackad gräslök och krydda med en nypa salt.

Fördela riset och de rostade grönsakerna på tallrik. Lägg sedan upp kycklingfiléerna som du toppar med krämig pepparsås.

Ursprung: Hello Fresh

Lämna ett svar