Pitabröd

8 pitabröd
0,5 paket jäst, 25 gram
2 dl vatten
5,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk flytande honung
3 tsk olivolja
1. Smula sönder och lös jästen i fingerljummet vatten. Tillsätt mjöl, salt, socker eller honung och olivolja och arbeta degen slät några minuter.
2. Låt pitadegen jäsa övertäckt cirka 45 minuter.
3. Dela degen i åtta delar och knåda varje degbit. Rulla ihop till en bulle och kavla ut till en rund platta pitabröd, ca 15 cm i diameter.
4. Vänd den i lite mjöl och fördela 4 pitabröd på varje plåt (två plåtar) och låt jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter.
5. Grädda pitabröden ca 7 minuter på 250 grader. Har du varmluftsugn så kan du baka båda plåtarna samtidigt annars bakar du på under och övervärme en plåt efter den andra.
6. Ta ut pitabröden och låt svalna något innan servering.
Ursprung: receptfavoriter.se

Lämna ett svar