Saltlakritsfudge

Det här behöver du:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse krossade turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
svart karamellfärg

Garnering: Lakritsströssel

Gör så här:
Krossa karamellerna i mortel.Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull.
låt sjuda upp under omrörning, till 120 grader.
Ta bort från värmen och bryt ner choken under omrörning.
Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtsklädd ugnsform.
Strössla över lakritsströssel och ställ kallt tills den kylts ner, gärna över natten
Skär sedan lagom stora bitar och servera.

Förvaras svalt.

Ursprung: Jennys matblogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *