Vårgrön soppa med ädelost

4 portioner

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g färsk broccoli
2 msk olivolja
200 g frysta gröna ärter
100 g färsk bladspenat
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1/2 tsk sambal oelek
finrivet skal och färskpressad juice av 1/2 lime
1/2 tsk salt

Topping:
1 avokado
75 g ädelost
1/2 msk färskpressad limejuice
1/2 dl rostade frön, t ex pumpafrön och solrosfrön

Skala och hacka lök och vitlök. Skär broccolin i buketter, skala och finstrimla stjälken (spara det strimlade till toppingen).
Fräs lök och vitlök i oljan i en kastrull. Tillsätt broccolibuketter, ärter och spenat.
Häll i vatten och buljongtärningar. Låt koka ca 5 minuter.
Ta från värmen och mixa soppan med stavmixer eller i en blender.
Krydda med sambal oelek, limeskal, limejuice och salt. Späd eventuellt med mer vatten.

Topping: Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mosa fruktköttet med ost och limejuice.

Häll soppan i djupa tallrikar. Toppa med oströran. Garnera med broccolistrimlor och strö över de rostade fröna.

Ursprung: ICA

Lämna ett svar