Bakad risotto med salami

4 port

2 bananschalottenlökar
2 selleristjälkar
2 klyftor vitlök
25 g smör
8 dl vatten, kokhett
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 dl grädde
1 dl vitt vin
4 dl avorioris
8-10 salami, tunna skivor (gärna fänkålssalami)
2 krm salt
2 krm svartpeppar

parmesanost, riven och smakrik olivolja, till servering
ev färsk timjan

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva lök, selleri och vitlök. Fräs grönsakerna i smöret i 2 minuter i en kastrull.
  3. Häll i vatten, buljong, grädde, vitt vin och ris. Riv över salamin.
  4. På med lock och ställ i ugnen i 30 minuter.
  5. Servera med parmesan och ringla över generöst med olivolja. Toppa gärna med lite timjan.

Ursprung: köket.se

Lämna ett svar