(Kan förberedas 2-3 dagar innan servering och förvaras i frys)
Garnering:
Strimlat skal av 2 citroner
1/2 dl vatten
1/2 dl socker
Sorbet:
3 citroner
1/2 liter vatten
3 dl socker
1/2 äggvita som vispats till ett fast vitt skum
Tillbehör: 1/2 flaska champagne eller mousserande vitt vin
Börja med garneringen. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Lägg i citronstrimlorna och låt sjuda ca 5 minuter. Låt strimlorna svalna något och ta sedan upp dem ur lagen och lägg dem på bakplåtspapper. Låt svalna helt och förvara strimlorna i frys fram till festdagen.
Sorbet: Riv skalet av 1 citron och pressa safter ur alla citronerna. Låt koka upp tillsammans med vatten och socker. Sjud ca 5 minuter och låt det sedan kallna. Häll citronlagen i en bunke. Täck med folie och placera i frys. Vispa då och då med elvisp. Precis innan sorbeten har frusit till rätt konsistens vispas äggvitan ner ordentligt. Låt stå i frys fram till festdagen.
Vid servering: Fördela sorbeten i vackra glas. Garnera med de kanderade citronstrimlorna och häll över ett par matskedar champagne. Servera genast.
Ursprung: Matplatsen