4 port
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
4 fläskkotletter med ben
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
1 msk honung
400 g hela tomater
1 tsk sambal oelek
Rostad majs:
340 g majskorn
1 tsk olivolja
1 krm chilipulver
65 g babyspenat
1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
2. Fläskkotlett: Skala och hacka vitlök och lök.
3. Bryn kotletterna i oljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Krydda dem med salt och peppar. När kotletterna fått fin färg, lägg i lökhacket och låt det fräsa med ca 2 minuter.
4. Häll på honung, tomater (med spad) och sambal oelek. Låt det sjuda under lock ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5. Rostad majs: Låt majsen rinna av. Hetta upp en stekpanna (gärna teflon) och rosta majskornen i oljan ca 5 min. Krydda med chilipulver och salt. Blanda majsen med spenaten.
6. Servera kotletterna med tomatsalsa, ris och majs.
Ursprung: ICA