4 port
Citronmarinerad fläskkarré:
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
1 tsk salt
600 g fläskkarré
Kryddrostad potatis:
900 g småpotatis
2 st vitlöksklyftor
1/2 msk paprikapulver
1 tsk torkad salvia
Hummus:
1 frp kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 st citron
2 krm salt
Melon- och fetaostsallad:
1 st galiamelon
100 g fetaost
20 g kruspersilja
1 st rödlök
1 krm salt
1 tsk vitvinsvinäger
Gör så här:
Tänd grillen.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Citronmarinerad fläskkarré: Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften. Lägg i en bunke tillsammans med pressad vitlök, salt, lite nymald svartpeppar och olivolja. Skär fläskkarré i 4 skivor och blanda ner i marinaden. Låt marinera minst 15 min (gärna mer).
Kryddrostad potatis: Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, torkad salvia och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 25 min.
Hummus: Häll av kikärtorna, men spara spadet. Lägg kikärtor, pressad vitlök, ca ½ dl kikärtsspad, pressad saft från halva citronen (ca 1 msk) och lite olivolja i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer. Smaka av med salt och eventuellt lite mer citronsaft.
Melon- och fetaostsallad: Skala melonen med en vass kniv. Halvera och plocka bort kärnhuset. Skär melonen små i tärningar (ca 2×2 cm). Smula fetaost, grovhacka kruspersilja och finhacka rödlök. Blanda allt i en rymlig skål. Smaka av med salt och lite vitvinsvinäger (beroende på hur söt melonen är).
Citronmarinerad fläskkarré: Grilla (eller stek) fläskkarrén ca 4 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt köttet vila minst 5 min innan servering.
Servera grillad fläskkarré med kryddrostad potatis, hummus och melonsallad.
Ursprung: Linas Matkasse