4 port
400 g Salsicciakorv
Napolirisoni
360 g risoni
1 st gul lök
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 frp krossade tomater
2 dl vatten
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tärning kycklingbuljong
1-2 krm chili flakes
1 tsk torkad basilika
Gör så här:
Tänd grillen.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risonikoket i.
Napolirisoni: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, chili flakes (efter egen smak), torkad basilika och lite nymald svartpeppar. Sjud till servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Koka risoni i en egen kastrull enligt anvisning på förpackningen.
Grillad salsiccia: Grilla salsicciakorvarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll av risonin och blanda ner den i tomatsåsen. Servera med grillad salsiccia och en ruccolasallad.
Ursprung: Linas Matkasse