Vaniljglass:
3 dl grädde
3 st äggulor
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
Tag fram två skålar och vispa grädden med vaniljen i den ena och äggulorna och sockret pösigt i den andra. Rör sedan försiktigt ihop de båda smeterna och ställ glassen i frysen. Rör runt i glassen ca en gång/timme fram tills serveringen.
Alternativt, gör den i glassmaskinen och kör den mjukfrusen. Ställ sedan in den i frysen fram till serveringen.
Tjinuskisås:
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
50 g smör
0.5 tsk mald ingefära
0.5 tsk vaniljsocker
Röda vinbär till servering
Blanda grädde, socker, sirap och hälften av smöret i en kastrull. Koka till såsen fått en kolaliknande konsistens, ca 20 minuter. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och resten av smöret.
Servera glassen med den varma tjinuskisåsen och garnera med röda vinbär.
Ursprung: Matplatsen