4 port
1 Apelsin
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
ca 600 g kyckling (minutstrimlor eller filéer och strimla)
1/2 kruka persilja
1 dl crème fraiche
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tärning kycklingbuljong
1/2 dl vatten
Tillbehör:
ris
babyspenat
1 ask körsbärstomater
Gör så här:
Koka 3 1/2 dl basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka en gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter. Fräs lök och två vitlöksklyftor (pressade) någon minut.
Tillsätt strimlad kyckling och krydda med salt och svartpeppar. Stek någon minut, tills köttet fått lite färg.
Riv skal och pressa saft från en apelsin (ca 3/4 dl). Rör ner apelsinskal och -saft, curry, spiskummin, paprikapulver, en halv tärning kycklingbuljong och vatten i pannan. Låt puttra 5-6 min.
Halvera 1 ask körsbärstomater. Lägg upp tomater och 1 förp babyspenat i en skål.
Ta grytan från värmen och rör ner crème fraiche. Grovhacka persilja.
Toppa kyckling i keralasås med persilja och servera till nykokt ris och tomatsallad.
Ursprung: Linas matkasse