Lättlagad gnocchigratäng med mozzarella

4 pers

800 gnocchi- färsk
3 st vitlöksklyftor
700 g tomatpastasås- gärna med basilika
1 kruka basilika
125 g mozzarellaost
50 g parmesanost
olivolja
salt
nymald svartpeppar

Tillbehör:

sallad

Gör så här:

  1.  Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken.
  2.  Fräs vitlöken i 2 msk olja i ca 3 min. Rör i tomatsåsen och låt såsen koka upp.
  3.  Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av dem i en sil och skölj lätt i vatten. Lägg gnocchin i en smord ugnssäker form.
  4.  Repa och grovhacka basilikan och rör ner den i tomatsåsen. Häll såsen över gnocchin.
  5.  Skiva mozzarellan och riv parmesanosten. Lägg mozzarellaosten i formen och strö över parmesan. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min tills gratängen fått fin färg.
  6.  Servera gratängen med sallad.

Ursprung: Allt om mat

Lämna ett svar