Mazarinkaka med citronkräm och bär

Mazarinkaka cirka 8-10 bitar

3 ägg
120g smör, rumstemperatur
100g strösocker
150g riven mandelmassa
100g vetemjöl
Zest frän 2 citroner, saft frän 1
1 tsk vanilipasta

Citronkräm:
150g philadelphiaost
1 di grädde
2 msk lemoncurd
1 tsk vanilipasta
Zest fran en citron

Pynt:
150g färska jordgubbar
100g farska hallon
(Nägra gluggar citronolivolja)

Prepp:
Värm ugnen till 180 grader varmluft!

Mazarinkaka:
Vispa ihop riven mandelmassa, socker och smör med elvisp. Det ska bli fluffig och luftigt. Tillsätt sedan ägg, ett i taget. Vispa ordentligt. Ner med citronzest, citronsaft och vetemjöl. Vispa ihop. Klä en 22cm form med bakplåtspapper och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills gyllene. Tips! Känn med sticka så den är färdiggräddad.

Gör kräm:
Vispa grädden fluffig. I en annan skål blandar du philadelphiaost, lemoncurd, citronzest och vanilipasta. Vänd ner grädden med en slickepott och blanda ihop väl.

Montera kaka:
Lät kakan svalna något innan du breder på citronkrämen.

Dela jordgubbarna på hälften. Ös på med jordgubbar och hallon. Avsluta med att ringla över citronolivolja (om man vill).

Ursprung: dejligfood

Lämna ett svar