4 port
olivolja, till stekning
3 klyftor vitlök
smör, till stekning
4 färska salsicciakorvar
2 dl vispgrädde
3 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
oregano (några kvistar)
timjankvist (några kvistar)
4 port pasta (av favoritsort)
salt
svartpeppar, nymalen
persilja (några kvistar)
- Koka valfri pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
- Hetta upp en liten panna med olivolja och pressa i vitlöken. Sautera den en stund utan att låta den ta färg och häll över i en liten skål.
- Ställ tillbaka pannan och hetta upp den igen med en klick smör och lite olja. Sprätta upp korvarna och kläm ut fyllningen i kastrullen. Låt fräsa en stund så det får en aningen färg.
- Häll tillbaka vitlöken i pannan och häll över grädden och de passerade tomaterna. Tillsätt tomatpurén och vitt vin. Smaka upp med örter och låt stå och puttra en stund.
- Häll av pastavattnet och häll pastan direkt ner i såsen och blanda om. Servera med några varv från pepparkvarnen och en grön kvist persilja.
Ursprung: Köket.se – Per Moberg