4 port
Persiljekyckling med citron och vitlök:
1 citron
1 msk olivolja
1 dl hackad, färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk peppar
1 kg kycklingben, ca 8 st
(Vi har bytt ut kycklingben till kycklingfilé. Delat filéerna på mitten och blandat med marinaden och därefter stekt dem i ugnen.)
Tomatbulgur:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör/olja att steka i
1 burk krossade tomater, ca 500 g
2 dl vatten
1 tsk salt
3 dl bulgur
Till servering:
Citronyoggi (2 dl matlagningsyoghurt, 1 msk pressad citron)
Bladspenat
Sätt ugnen på 225°. Blanda pressad citron med olivolja, hackad persilja, pressad vitlök, salt och peppar. Vänd kycklingklubborna i blandningen och sprid ut på en plåt. Lägg gärna de urpressade citronhalvorna på plåten också. Stek mitt i ugnen i ca 25 min (prova att sticka en provsticka genom kycklingen mot benet – köttsaften ska vara klar utan rosa inslag).
Medan kycklingen är i ugnen gör du bulguren. Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull tills löken mjuknat. Häll på tomatkross, vatten, salt och bulgur och låt koka till bulguren är färdigkokt, ca 12 min.
Ursprung: www.vardag.nu