4 port
4 skivor skinkinnanlår, à 150 gr
1,5 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade (stora)
3 dl pankoströbröd
salt
Krämig kålsallad
0,5 spetskål
3 msk majonnäs
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
1 tsk risvinäger
0,5 tsk strösocker
3 msk rostade sesamfrön
Tonkatsusås
1 dl ketchup
2,5 msk worcestersås
2 msk japansk soja
1 msk honung
neutral rapsolja, till stekning
Till servering
4 port japanskt ris, nykokt alt. jasminris
dijonsenap
ev svarta sesamfrön
- Börja med att göra tonkatsusåsen. Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.
- Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
- Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.
- Banka ut skivorna med skinkinnanlår till tunna skivor, ca 5 mm.
- Salta köttet och vänd dem i först mjöl, sen ägg och till sist pankoströbröd. Låt gärna ligga på ett galler några minuter efter att du har panerat dem.
- Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek tonkatsun tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
- Skär upp i skivor och servera med tonkatsusås, dijonsenap, kålsallad och ris. Strö ev över sesamfrön. Ät gärna med pinnar!
Ursprung: Köket – Jennie Walldén