2-3 port
400g Råa tigerräkor, skalade färskfrysta
Grillspett
Räkmarinad:
1 dl olivolja
4 pressade
vitlöksklyftor
1 hel hackad chili (utan kärnorna)
Salt & peppar
Mango- och avokadosallad:
2 mango (alt. 1-2 frp frysta mangotärningar, tinade)
3 avokado
Mâchesallat
1 hel hackad chili (utan kärnorna)
1 kruka koriander
1 lime
Salt & peppar
- Tina räkorna. Blanda ihop ingredienserna till marinaden (ta mindre av chilin om du är känslig för stark mat) och lägg i räkorna. Låt dem dra i marinaden i minst 30 minuter.
- Skär mango och avokado i mindre bitar och hacka chilin i tunna fina bitar (ta ut de vita kärnorna annars blir det väldigt starkt), lägg ingredienserna i en skål tillsammans med sallat. Klipp över koriandern. Dela limen och pressa dess saft över salladen, smaka av med salt och peppar, låt stå och dra i minst 30 minuter.
- Tänd grillen och trä på räkorna på grillspetten. Lägg på grillen och vänd dem efter några minuter, de är färdiga när de är genomgrillade.
- Lägg upp grillspett och sallad på tallrikar och dekorera med lite koriander.
Ursprung: Pandalus