4 portioner
Ris eller bulgur till fyra personer
1-2 gula lökar
600 g kycklingfilé
olja
0,5 dl tomatpuré
1 msk curry
400 g passerade tomater
1 dl créme fraiche
0,5 dl vatten
0,5 tärning hönsbuljong
1 tsk ingefära
150 g sugarsnaps
1 röd paprika
salt
svartpeppar
1. Koka ris/bulgur till 4 personer.
2. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Skär ca 600 g kycklinglårfilé i 1 cm breda strimlor.
3. Currysås (gryta med lock): Hetta upp 1 msk neutral olja i grytan, tillsätt ½ dl tomatpuré, 1 msk curry och löken.
Fräs på hög värme i 2 min.
4. Tillsätt 1 fp passerade tomater (400 ml), 1 dl crème fraiche, ½ dl vatten,
½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 tsk ingefära och 1 tsk salt i grytan.
5. Kyckling: Lägg kycklingen i grytan och låt puttra under lock på medelvärme i 12 min. Rör om då och då.
6. Grönsaker (liten skål): Skölj 1 tråg sugarsnaps (150 g) och strimla 1 röd paprika. Lägg grönsakerna i skålen.
7. Servera grytan med riset/bulguren och grönsakerna.
Ursprung: http://www.alltforforaldrar.se