Köttfärs- och squashgratäng

4 port

2 msk olja
1 gul lök
400 g köttfärs
1 msk hackad basilika (alt. ha i torkad basilika)
1 burk krossade tomater (à 400 g)
1,5 msk kalvfond el. 1 köttbuljongstärning
1-2 vitlöksklyftor, pressad
1 tsk salt
1 krm peppar
2 squash (2 squash motsvarar ca 500 g)
1 dl riven ost
1 pkt fetaost

Sätt ugnen på 225°C.
Skala, hacka och fräs löken med olja i en panna några minuter. Häll i köttfärsen, smula sönder den med en trägaffel och låt den bryna lätt.
Krydda med basilika, fond, vitlök, salt och peppar. Häll över tomatkrosset och låt småkoka i 10 minuter.
Skölj och skiva squashen på längden. Använd gärna osthyvel så de blir tunna. Smörj en ungssäker form lätt. Varva skivorna och köttfärsröran i formen. Översta lagret skall vara squash.
Strö över den rivna osten och sedan toppa önskad mängd smulad fetaost. Ställ in formen i ugn i ca 20 minuter.
Servera gratängen med bröd och en sallad.

Ursprung: ICA

Lämna ett svar