4 port
Lax:
600 g laxfilé
1 tsk salt
Morotssallad:
500 g morötter
1/2 tsk salt
1 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
2 krm chili flakes
20 g blad persilja
Dragonyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
2 krm salt
Tillbehör:
900 g småpotatis
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du vill grilla laxen, tänd även grillen.
Koka småpotatis i lättsaltat vatten.
Rostade morötter: Klyfta morötter. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, olivolja, flytande honung och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Grillad lax: Skär laxfilé i 4 portionsbitar. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla laxen på grillen eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ca 4 min per sida, tills den är klar.
Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
Hacka bladpersilja och strö över de rostade morötterna. Servera lax med rostad morotssallad, nykokt småpotatis och dragonyoghurt.
Ursprung: Linas Matkasse