Parmesanköttbullar med rostade grönsaker

4 portioner

1 zucchini i bitar
2 rödlökar i bitar
500 g paprika, gärna olika sorter och färger, i bitar
500 g cocktailtomater
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Parmesanköttbullar:
500 g nötfärs
1 ägg
2 dl riven parmesanost
1 kruka hackad basilika
3 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
olja till stekning

Ugn: 225º

Sprid ut grönsakerna i en långpanna eller ugnssäker form.
Ringla över olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna mitt i ugnen ca 20 min.

Blanda ingredienserna till köttbullarna till en smidig färs. Forma 12 stora köttbullar. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får färg utan att bli genomstekta. Lägg dem på plåten med grönsakerna de sista 5 min.

Servera gärna med couscous, bulgur eller en bit bröd.

Tips: Rosta 2–3 vitlöksklyftor bland grönsakerna. Mixa dem med 2 dl turkisk yoghurt, salt och svartpeppar och du har en rostad vitlökssås.

Ursprung: www.coop.se

Lämna ett svar