Salt äppelpaj med pecannötter

Jonas Crambys recept på salty pecan apple pie.

6 portioner

Crumble:
2,5 dl pecannötter
2 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk mald kanel
100 g smör

Äppelfyllning:
4-6 äpplen
1 citron, finrivet skal
1 dl strösocker
2 msk maizena
lite riven muskot

Grovhacka nötterna och kör tillsammans med mjöl, socker, salt, kanel och smör i en matberedare tills det blir en smuldeg. Skala och skiva äpplena och blanda med citronskal, råsocker, maizena och muskot. Lägg i en smord form (ca 24 cm i diameter) och smula över crumblen.
Grädda mitt i ugnen på 175° i ungefär 40 minuter tills degen är knaprig och äpplena mjuka.
Servera med vaniljglass.

Ursprung: TexMex från grunden av Jonas Cramby

Lämna ett svar