För 4 personer
400g valfri pasta
1 burk hela tomater
2 stora vitlöksklyftor, finrivna
3 msk tomatpuré
1 gul lök, finhackad
1 dl pastavatten
1 dl riven parmesan
1 kruka rosmarin
250g ricotta
En nypa strösocker
Olivolja
Smör
Preppa:
Finhacka lök och vitlök. Värm upp en stekpanna med olivolja och smör.
Gör tomatsås:
Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt nu tomatpuré och låt gå några minuter. Ha sedan i hela tomater och lät sjuda i cirka 10 minuter. Koka pastan enligt anvisningar och spara 1 dl till tomatsåsen.
Ha nu i pastavatten, parmesan, en nypa strösocker och nymalen svartpeppar. Smaka av. Släng ihop eller servera precis som de är.
Servera:
Släng ihop allt på ett stort fat, riv över parmesan och sedan ös på med rosmarin! Servera tillsammans med krämig ricotta och god olivolja. Njut!
Förslag:
Servera gärna med en god tunnskivad italiensk salami och foccacia.
Ursprung: dejligfood