Daimchokladmousse

150 gram mjölkchoklad (blockchoklad)
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
100 gram Daim
Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält den sedan i ett vattenbad. Låt den sedan svalna lite.
Vispa grädden ganska löst.
I en annan skål så vispar du ihop äggulorna. Tillsätt den smälta chokladen under omrörning, använd gärna en elvisp. Tillsätt liten av den vispade grädden och fortsätt vispa. Häll sedan ner resten av grädden och fortsätt att vispa.
Hacka Daimen och rör sedan ner den i chokladmoussen med en slev. Spara lite av den hackade Daimen till garnering.
Fördela chokladmoussen i serveringsglas och låt de sedan stelna i kylen innan servering.
Servera med en lite klick vispgrädde, några hallon och den hackade daimen.
Ursprung: http://ceciliasmat.se/efterratt/dessert/daimchokladmousse/

Lämna ett svar