Mexikansk kikärtsgryta

1/2 purjolök
1/2 zuccini (alt. 1 liten)
2 burkar krossade tomater
1 förpackning kikärtor
1 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyftor
3 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad koriander
(cayennepeppar)
(sambal oelek)
3/4 tsk salt
2 krm peppar
ev. 1/2 kruka persilja, hackad
Strimla purjolök och skär zuccini i halvmånar. Hetta upp olja i en stekgryta och fräs purjolök och zuccini mjuka utan att de tar färg.
Tillsätt paprikapulver, spiskummin, torkad koriander, salt och svartpeppar. Häll på krossade tomater och kikärtor (avrunna). Pressa i vitlök. Önskas en hetare gryta tillsätt cayennepeppar och sambal oelek efter smak.
Låt grytan koka upp. Runda av grytan med creme fraiche och låt puttra på svag värma i ca 5-10 min. Strö ev. i hackad persilja.
Servera grytan med ris och en gurk- och majssallad (tärna 1/2 gurka och blanda med en burk majs.
Ursprung: Linas Matkasse, 2011 v. 41

Lämna ett svar