4 port
2 dl grötris, rundkorningt
4 dl vatten
25 msk smör
1 tsk salt
6 dl mjölk (3%)
1 dl vispgrädde
1 msk socker
1 st kanelstång
Sätt ugnen på 100 grader varmluft / 125 grader vanlig ugn.
1. Koka ihop risgryn, vatten, salt & socker i en stor kastrull. Låt småputtra på medelhög värme i ca 10 minuter. Använd en kastrull med lock då man behöver locket lite senare.
2. Ner med mjölk, grädde, smör & kanelstång i kastrullen & låt det koka upp på svag värme. Rör om lite då och då under ca 8 minuter.
3. Nu sätter man på locket på kastrullen och ställer in den i ugnen. Låt den stå i ca 1 h. Rör om lite då och då. Jag rörde ca 2 gånger under 1 h. Smaka av så kornen blivit mjuka annars kör en liten stund till.