Snabb focaccia

16 bitar

  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, fingervarmt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1/2 dl olivolja + 0,5 dl till formen
  • 1/2 msk flingsalt
  1. Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, 0,5 dl olivolja, salt och mjöl, lite i taget. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Täck med bakduk och låt jäsa 40 min.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten ca 20 x 30 cm. Ringla 0,5 dl olivolja på pappret och häll ut degen. Ringla på ytterligare 0,5 dl olivolja på degen och tryck ut degen i kanterna. Gör små gropar med fingrarna och strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare 20 min. (Se till att degen inte står i drag).
  3. Sätt ugnen på 250°. Tryck ner valfri topping i degen (eller lite extra olivolja) och grädda brödet mitt i ugnen till en innertemperatur på 98°, ca 20 min.

Ursprung: Coop

Lämna ett svar