Salsicciapasta med dubbel ost, nduja, citron och färska örter

4 port

500g salsicciafärs 
400g pasta 
2 stora vitlökar 
2 msk tomatpuré 
1 stor riven gul lök 
1 burk krossade tomater 
1 msk nduja 
1 dl grädde 
En kruka timjan 
2 st burrata 
2 dl västerbottenost 
1 dl pastavatten 
1 citron 
Salt och peppar 
Smör 
Olivolja

Prepp! 
Riv löken grovt, finhacka vitlök och bryn färsen i smör och olivolja. Ställ sedan åt sidan. 

Gör tomatsås! 
Stek lök och vitkök i smör på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt nduja och tomatpurén. Låt gå ett par minuter till. Häll i krossade tomater, salsiccian och grädde. Låt putta medan du kokar pastan.

Koka pasta! 
Koka upp riktigt saltat vatten och ha i pastan. Koka pastan al dente. Spara 1 dl pastavatten till tomatsåsen. 

Blanda ihop! 
När du kokat klart pastan har du i pastavattnet i tomatsåsen. Salta och peppra. Zesta ner en citron. Blanda ihop väl och vänd försiktigt ner pastan. 

Servera! 
Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med västerbottenost, burrata och färsk timjan. Ringla på din bästa olivolja. Några varv med pepparkvarnen går alltid hem. Plus i kanten om det serveras ett gott rödvin till. 

Ursprung: dejligfood

Lämna ett svar