4 port
500g salsicciafärs
400g pasta
2 stora vitlökar
2 msk tomatpuré
1 stor riven gul lök
1 burk krossade tomater
1 msk nduja
1 dl grädde
En kruka timjan
2 st burrata
2 dl västerbottenost
1 dl pastavatten
1 citron
Salt och peppar
Smör
Olivolja
Prepp!
Riv löken grovt, finhacka vitlök och bryn färsen i smör och olivolja. Ställ sedan åt sidan.
Gör tomatsås!
Stek lök och vitkök i smör på medelvärme i ett par minuter. Tillsätt nduja och tomatpurén. Låt gå ett par minuter till. Häll i krossade tomater, salsiccian och grädde. Låt putta medan du kokar pastan.
Koka pasta!
Koka upp riktigt saltat vatten och ha i pastan. Koka pastan al dente. Spara 1 dl pastavatten till tomatsåsen.
Blanda ihop!
När du kokat klart pastan har du i pastavattnet i tomatsåsen. Salta och peppra. Zesta ner en citron. Blanda ihop väl och vänd försiktigt ner pastan.
Servera!
Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med västerbottenost, burrata och färsk timjan. Ringla på din bästa olivolja. Några varv med pepparkvarnen går alltid hem. Plus i kanten om det serveras ett gott rödvin till.
Ursprung: dejligfood