Kryddstekt fish taco med mangosalsa och aioli

Ingen fotobeskrivning tillgänglig.

4 port

ca 500 g koljafilé
1 dl vetemjöl
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt

Mangosalsa:
1 förp mango
1 kruka koriander
1 rödlök
2 tomater
1 lime
2 krm chili flakes
2 krm salt
tortillabröd
70 g babyspenat
aioli

Gör så här:
1. Mangosalsa: grovhacka koriander, finhacka rödlök och tärna tomater. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal och pressad saft av en lime, mango, chili flakes och salt.
2. Panering: blanda 1 dl vetemjöl, 2 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin, 2 tsk torkad oregano och 1 tsk salt på ett fat.
3. Skär ca 500 g koljafilé i portionsbitar och vänd i paneringen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek
fisken 2-3 min per sida, eller tills den är klar.
4. Servera nystekt kolja i tortillabröd med mangosalsa, babyspenat (sköljd) och aioli.

Ursprung: Linas Matkasse

Lämna ett svar