4 port
1 kg potatis
4 laxfiléer
1 kruka dill
1 citron
2 vitlöksklyftor
panko ströbröd
Tillbehör:
Grönsallad
Tomater
Majonnäs
Sätt ugnen på 220 grader/200 grader varmluft.
Skär potatisen till 1 cm tjocka pommes och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda runt så att allt täcks och tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.
Finhacka dill och vitlök. Riv citronzest. Blanda dill, panko, vitlök, citronzest, en skvätt olivolja, en nypa salt och peppar i en bunke. Dutta laxen torr med hushållspapper och lägg filéerna på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Skeda över paneringen, bred ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar.
När det återstår 10 min av pommesen tillagningstid, sätt in laxen på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och laxen är precis genomstekt.
Servera laxen och pommesen med en grönsallad och en klick majonnäs.
Ursprung: Hello Fresh