4 port
ca 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
3 dl créme fraîche
1 tärning kycklingbuljong
1 dl kokande vatten
60 g färsk spenat, hackad
finrivet skal från 1/2 citron
Salt och nymalen svartpeppar
400 g tagliatelle eller spaghetti
Hackad persilja och riven parmesanost till garnering
Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i en stekpanna i olivolja tills den blir mjuk. Tillsätt kycklingen och stek tills den är nästan genomstekt. Rör ut buljongtärningen i det heta vattnet så att den löses upp. Häll ner buljongen i stekpannan tillsammans med crème fraîche och spenat. Koka upp, rör om och låt sjuda i några minuter.
Under tiden, koka pastan al dente i saltat vatten enligt förpackningen. (Spar lite av pastavattnet för att eventuellt späda ut såsen.)
Tillsätt citronskal och smaka av såsen med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan. Späd eventuellt med lite av pastavattnet. Garnera med hackad persilja och riven parmesan.
Ursprung: Systrarna Eisenman