Kryddiga köttbullar
600 gram nötfärs
1/2 msk med het chilisås
1 msk chilipulver
lite cayennepeppar
1/2 tsk spiskummin
1 klyfta vitlök, riven el. pressad
1 tsk blandade torkade örter
(timjan , oregano )
salt och peppar
Bulgursallad
4 port bulgur (alt. couscous)
babyspenat
tomat
gurka
rödlök
lite pressad citron
Myntasås
2 dl turkisk yoghurt
1 klyfta vitlök, pressad
1 kruka färsk mynta, finhackad
citronsaft
salt o svartpeppar
Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen och låt svalna. Hacka gurka, tomat och röd lök. Blanda ner spenaten och de hackade grönsakerna i bulguren. Pressa över lite citron.
Blanda samman yoghurt, pressad vitlök, finhackad mynta och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen i kylen fram till servering.
Rör ihop smeten till köttbullarna och stek dem gyllene i stekpanna ( eller ugnen).