Saffransdoftande risonipaella med kräftstjärtar och vitlöksyoghurt

400 g sejrygg
2 tärningar kycklingbuljong
1 pkt saffran
3 dl risoni
1/2 purjolök
1 röd paprika
2 tomater
Olivolja
1 tsk paprikapulver
2 krm chili flakes
Salt
2 dl matyoghurt
3 vitlöksklyfta
1 tsk flytande honung
1 burk kräftstjärtar
1/2 kruka persilja

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg sejrygg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen 12-15 min.
Koka upp 9 dl vatten, kycklingbuljong och saffran i en kastrull. Tillsätt 3 dl risoni och koka 10-11 min.
Vitlöksyoghurt: blanda matyoghurt, 1 vitlöksklyfta (pressad), flytande honung och 2 krm salt i en skål. Ställ åt sidan.
Skär purjolök, röd paprika och tomater i mindre bitar.
Stek grönsakerna och 2 vitlöksklyftor (pressade) i 3 msk olivolja i en rymlig stekpanna med höga kanter. Krydda med 1 tsk paprikapulver, 2 krm chili flakes och 2 krm salt. Fräs 2-3 min.
Blanda ner den färdigkokta risonin och kvarvarande kokvatten i pannan. Lägg ner fisken och kräftstjärtarna (avrunna).
Toppa paellan med blad av 1/2 kruka persilja och servera med vitlöksyoghurt.

Tips! För att göra den festligare – blanda i olika fisksorter och/eller fler skaldjurssorter. Samt servera rätten med baguette eller annat gott bröd.

Ursprung: Linas matkasse

Lämna ett svar