4 port
400 g pasta, t.ex. linguini
1 burk handskalade räkor (à 580 g)
5 dl vispgrädde
0,5 dl torrt vitt vin
0,5 msk konc. fiskfond
salt
svartpeppar, nymald
Gremolata
1 kruka färsk persilja, hackad
2 vitlöksklyftor
0,5 citron, rivet skal
Garnering
persilja, hackad
parmesanost
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Koka ihop vispgrädde, fiskfond och vitt vin i en sauteuse eller större kastrull. Låt reducera ned till drygt hälften.
- Gör gremolatan; Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan, lägg lite åt sidan till garnering. Finriv skalet på citronen. Blanda ihop vitlök, persilja och citron i en skå.
- Låt räkorna rinna av i en sil.
- När såsen reducerat till drygt hälften tillsätt gremolatan. Smaka av med salt och peppar.
- När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner räkorna i den krämiga gremolatasåsen. Vänd sedan ihop pastan med räk- och gremolatasåsen.
- Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad persilja och massa riven parmesan. Servera direkt!
Ursprung: Köket.se – Catarina König