Krämig räkpasta med gremolata

4 port

400 g pasta, t.ex. linguini
1 burk handskalade räkor (à 580 g)
5 dl vispgrädde
0,5 dl torrt vitt vin
0,5 msk konc. fiskfond
salt
svartpeppar, nymald

Gremolata
1 kruka färsk persilja, hackad
2 vitlöksklyftor
0,5 citron, rivet skal

Garnering
persilja, hackad
parmesanost

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Koka ihop vispgrädde, fiskfond och vitt vin i en sauteuse eller större kastrull. Låt reducera ned till drygt hälften.
  3. Gör gremolatan; Skala och finhacka vitlöken. Finhacka persiljan, lägg lite åt sidan till garnering. Finriv skalet på citronen. Blanda ihop vitlök, persilja och citron i en skå.
  4. Låt räkorna rinna av i en sil.
  5. När såsen reducerat till drygt hälften tillsätt gremolatan. Smaka av med salt och peppar. 
  6. När pastan är klar, häll av vattnet och vänd ner räkorna i den krämiga gremolatasåsen. Vänd sedan ihop pastan med räk- och gremolatasåsen.
  7. Lägg upp på tallrikar och toppa med hackad persilja och massa riven parmesan. Servera direkt!
God mat med Catarina König | Köket.se

Ursprung: Köket.se – Catarina König


Lämna ett svar