4 portioner
Ingredienser:
4 st Fläskkotletter
1 kvist Rosmarin
0,5 st Citron
2 msk Olivolja
1 msk Smör
6 st Tomater (kvist-)
1 st Gul lök
3 klyftor Vitlök
2 kvistar Timjan (går också bra med torkad timjan)
0,5 dl Olivolja
1 burk Borlottibönor
Persilja
Salt & peppar
Tillagning:
Sätt ugnen på grill. (alt. hög över- och undervärme, ca 250 grader)
Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg dom på löken med skinnsidan upp. Strö över timjan och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, skalen ska bli lite brända.
Riv citronskal. Blanda med olivolja. Doppa rosmarinkvisten däri. Pensla köttet lätt och lägg i het stekpanna.
Pensla på med citron/rosmarinoljan. Lägg i en klick smör, ös lite med fettet. Salta och peppra. Grilla tills köttet är klart, cirka 2-3 minuter på varje sida.
Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i hackad persilja.
Ursprung: City Gross