Mexikansk het köttfärssoppa

5-6 personer

600 gram nötfärs
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chili
2 vitlöksklyftor
10 klyftade körsbärstomater
2 burkar med krossade tomater
12 dl vatten
2 msk chilisås
3 msk med oxfond
1–2 msk kinesisk soya
1 burk majs
salt & peppar
cayennepeppar
tacokrydda efter smak och tycke (påse eller egen tacokrydda)

Servera soppan med en klick crème fraiche och ostgratinerade tortillachips.

Gör så här:
Hetta upp en gryta/stor kastrull med olivolja. Fräs den finhackade löken glansig. Pressa ner två vitlöksklyftor och den finhackade chilin och rör om. Vänd ner färsen och bryn den klart. Vänd ner tomatkrossen, tomaterna, vatten, soya, fond, majs och chilisås. Låt allt sjuda upp. Puttra i 20 minuter.
Gratinera tortillachipsen med riven ost över i några minuter på 225 grader i ugnen.
Smaka till sist av soppan med salt och peppar, cayenne och tacokrydda.

Ursprung: Jennys matblogg

Lämna ett svar