4 port
ca 500 g Viltfärs
1 st Gul lök
1 ask (ca 200 g) Babychampinjoner
2 st Vitlöksklyftor
1 tsk Rosmarin (torkad)
Salt
Svartpeppar
1 msk Vetemjöl
1 msk Tomatpuré
3 dl Mjölk
1 dl Vispgrädde
1,5 msk Viltfond
1/2 kruka Timjan (färsk)
Finhacka gul lök. Hetta upp smör i en stekgryta och fräs löken, 1 ask babychampinjoner och vitlöksklyftor (pressade) 3-4 min. Lägg över på ett fat.
Fräs viltfärs med torkad rosmarin, 2 krm salt och nymalen svartpeppar i den använda stekgrytan 3-4 min.
Pudra över vetemjöl och rör ner tomatpuré, mjölk, vispgrädde och fond. Låt sjuda 4-5 min.
Finhacka timjan. Vänd ner svampfräset och timjan i grytan.
Servera med kokt potatis och pressgurka (gör gärna pressgurka dagen innan).
Ursprung: Linas matkasse