Falukorvskottar och senapsrostade rotfrukter i ugn

Allt på en plåt - Falukorv och rostade senapsrotfrukter

4 port

1/2 falukorv, 400 g (eller 600 g beroende på hur hungrig man är)
4 potatisar
3 palsternackor
3 morötter
1 rödlök
(5-10 körsbärstomater)
1/2 dl olja
1/2 dl senap, inte för stark
2 tsk torkad timjan
Salt
Peppar
(Färska timjankvistar, till garnering)

Sätt ugnen på 225°.
Skär falukorven i ”puckar”, cirka 3 cm höga. Skär sedan ett rutmönster i korvpuckarna, nästan helt igenom.
Klyfta rotfrukterna och löken i tunna klyftor (behöver inte skalas). Skär gärna potatisen i lite mindre bitar. Då hinner potatisen blir helt mjuk medan palsternacka och morot fortfarande är lite krispiga.
Blanda allt utom falukorven med olja, senap, timjan samt salt och peppar.
Lägg alla ingredienser på en ugnsplåt och stek högt upp i ugnen i 20-30 min, tills rotfrukterna fått fin färg och potatisen är mjuk (känn med en sticka). Skalet på rotfrukterna nedåt så fastnar de inte lika lätt i plåten!

Servera falukorvskottarna med sallad och en klick crème fraîche blandat med lite senap eller ketchup.

Ursprung: vardag.nu

Lämna ett svar