Helgrillad fläskytterfilé och bakad potatis

För: 4 personer

Kött:
600g fläskytterfilé
2 msk olivolja
1 msk hickorysås
1/2 citron
salt, peppar
2 majskolvar

Bakad potatis:
4 bakpotatisar
2 dl gräddfil
1/2 kruka gräslök

1. Ansa fläskytterfilén. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll ner i en påse. Lägg ner fläskytterfilén hel, förslut påsen och massera in marinaden i köttet. Låt ligga svalt några timmar.
2. Skrubba potatisarna, torka av och nagga sedan runt om med en gaffel. Lägg sedan upp potatisarna på en ugnsplåt och baka i 225° i ca 1 timme. Lägg eventuellt potatisarna i folie för att behålla värmen.
3. Grilla halverade majskolvar samt fläskytterfiléen hel till den har fått en innertemperatur på ca 65° är den klar. Pensla med marinaden under grillningen.
4. Skär ett kryss i bakpotatisarna, kläm till och toppa sedan med gräddfil och klippt gräslök. Servera med hickorysås, grillad majskolv, coleslaw och en kall, amerikansk öl eller ett glas rött vin.

Ursprung: Landleys kök

Lämna ett svar