Italiensk lax

4 personer
4 portionsbitar med lax (utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
10 potatisar
ruccola
torkad basilika
Fetaostcreme:
2 1/2 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite torkad basilika
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i tjockare skivor (är de stora dela skivorna på mitten). Häll av ca 1/2 dl av oljan från tomaterna, pressa ner en vitlök, häll i lite torkad basilika samt salt och peppar. Blanda potatisen med oljan i en bunke. Fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Blanda laxkuberna med lite olja från tomaterna, lite basilika samt salt och peppar i en bunke. Ta ut formen och fördela ut laxen. Ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter eller tills laxen är färdig.
Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen och laxen från ugnen. Hacka över lite soltorkade tomater och strö över ett gäng med ruccola. Servera med fetaostcremen.
Ursprung: Jennys matblogg

Lämna ett svar