Kyckling i krämig balsamicosås

5 pers

900 g kycklingfilé
smör
salt och peppar
1-2 msk krämig balsamico
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinesisk soya
2 msk kycklingfond konc.
Cirka 200 gram philadelphiaost (eller maizena redning)
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Smörstek kycklingen med salt och peppar. När kycklingen är klar ta upp den och lägg in i ugnen så att den håller värmen medan du gör såsen. Vispa ur pannan med balsamico-krämen och sedan i med vatten och låt puttra upp. Tillsätt grädde, fond, soya och låt puttra upp.
Sila såsen och häll tillbaka i pannan, red av med philadelphiaost (så mycket som går åt för att få en fin såsig konsistens) eller maizena och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen & låt puttra ihop tillsammans på svag värmen.
Servera med ris eller kokt potatis och en sallad.

Ursprung: Jennys matblogg

Lämna ett svar