Marinader till fläskkarré och fläskkotlett

Inlägg med samlade recept till marinader som kommer uppdateras allt eftersom.

Citron- och honungsmarinad:
600 gram fläskkarré
0,5 st citron, saften
0,5 dl olivolja
1 msk honung
1 msk japansk soja
1 msk balsamvinäger

Grillmarinad med sweet chili sås och fond:
Marinaden räcker till minst 4 karrékotletter.
Dubbla eller öka på mängderna lite om du ska grilla mer.

½ dl rapsolja
2 msk soja
1 msk kalvfond
2 msk sweet chilisås
1 tsk sambal oelek
1 tsk svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin

Blanda ihop allt och häll över köttet i dubbla fryspåsar. Knyt åt och vänd runt så marinaden täcker allt kött. Låt det marinera i minst 3-4 timmar, men det blir godare ju längre det får ligga.

Ursprung: http://therese-gottochblandat.blogspot.se/2012/04/grilltips.html

Lämna ett svar