Nutellasemifreddo

ca 8-10 port
2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk Nutella (ca 400 g)
Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den.
Lägg en marängbotten i en form med avtagbara kanter på cirka 25 cm. Krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
(Blir det någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in.)
Frys tårtan i minst 4-5 timmar innan servering. Går bra att ha semifreddon i frysen över natten.
Ta fram tjugominuter innan, så att den hinner tina lite.
Servera med färska jordgubbar.

Lämna ett svar