Ugnsbakad citronlax med dillyoghurt

4 port

ca 600 g laxfilé
1 citron
1/3 ask dill
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Dillyoghurt:
2 1/2 dl matyoghurt
citronsaft
2/3 ask dill
2 tsk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Servera med ris eller kokt potatis och en sallad.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Dela 1 citron. Skär den ena citronhalvan i 4 skivor och pressa saften från den andra.
3. Lägg ca 600 g laxfilé i en smord ugnsform. Strö salt, svartpeppar och dill över laxen. Lägg på citronskivorna.
4. Tillaga fisken mitt i ugnen 16-18 min eller tills den är klar.
5. Dillyoghurt: rör ihop matyoghurt, citronsaft, ask dill, honung, salt och svartpeppar i en liten skål.

Ursprung: Linas Matkasse

Lämna ett svar