Apelsin- och pinjekakor

50 kakor
5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g smör, kallt
1/2 – 2 msk vatten, kallt
Skal av 2 apelsiner
75 g pinjenötter
Börja med att blanda ihop degen.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
Tvätta apelsinen noga, torka och riv av skalet. Blanda i skalet i degen tillsammans med hela pinjenötter (spara några hela att sätta i kakorna).
Rulla små bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, platta ut dem till kakor och sätt en pinjenöt i varje.
Grädda i ugnen, 175 grader (varmluft), cirka 10 minuter tills de fått lite färg.
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Urspung: A Piece of Cake – Leila Lindholm

Lämna ett svar