Choklad- och hasselnötskakor

50 kakor
5 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 dl florsocker
300 g smör, kallt
1/2 – 2 msk vatten, kallt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
150 g hasselnötter
Börja med att blanda ihop degen.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och strösocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop med mjölblandningen. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte för mycket, degen ska bara precis gå ihop. Lägg degen i en plastpåse i kylen och låt den vila i minst en timme.
Hacka chokladen och hasselnötterna grovt (spara några hela att sätta i kakorna) och knåda ihop med degen.
Rulla små bollar och platta ut dem till kakor på en plåt med bakplåtspapper. Sätt en nöt i varje kaka.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader (varmluft), i 10 minuter tills de fått fin färg.
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Urspung: A Piece of Cake – Leila Lindholm

Lämna ett svar