Chiapudding

Chiapudding – grundrecept:

1 portion
2 dl mjölk (t.ex. kokosmjölk, havredryck, mandeldryck, hasselnötsdryck)
2-3 msk chiafrön
ev. lite honung om man vill
(ev. krydda: 0,5 tsk vaniljpulver, 1 tsk kanel eller 1 msk kakao)

Blanda alla ingredienser i en burk och låt svälla i kylskåp över natten.
Servera med färska bär och kokosflingor.

Ursprung: recept.nu

Chiapudding med chokladsmak:
1 portion
2 msk chiafrön
1 msk kakao
2 dl valfri mjölk (jag använde havremjölk)

1. Lägg alla ingredienserna i en glasburk. Sätt på locket och skaka burken ordentligt.
2. Låt burken stå i ca en kvart och skaka den sedan igen.
3. Ställ in burken i kylen och låt stå i minst 2 timmar eller över natten. Rör om och häll upp puddingen i en skål. Servera gärna med frukt.

Ursprung: MittGrönaKök.se

Förslag på topping:

  • Frysta hallon och fryst mango som tinas långsamt i kylskåpet
  • Tunna skivor banan och hallon
  • Blåbär och kokoschips
  • Värm fryst bärblandning av t.ex hallon, blåbär och björnbär med 1 msk vatten och lite honung. Toppa chiapuddingen med bärblandningen samt strössla över med pumpafrön
  • Skivad banan och toppa med svarta vallmofrön (gärna till original chiapudding kryddad med kanel)
  • Tunna skivor persika samt kokosflingor
  • Hackad/mosad mango (1/2), 1st passionsfrukt och kokoschips.

Lämna ett svar