Jordgubbstårta

Tårtbottnar

Fyllning 1:
2 dl mjölk
6 msk snabbvispad vaniljsåspulver (Marsan)
vaniljpulver
2 dl grädde

Fyllning 2:
2 msk utspädd jordgubbssaft
Jordgubbssylt
Skivade jordgubbar

Garnering:
4 dl grädde
1 liter jordgubbar

TIPS! Det är också gott att ha med skivad banan i fyllning 1 ovanpå vaniljkrämen eller mosa bananerna och blanda med grädden och ha ovanpå vaniljkrämen i fyllning 1.

Gör så här:
Börja med att göra vaniljkrämen. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljpulver. Låt stelna i kylen i 10 min. Vispa 2 dl grädde och blanda med vaniljkrämen. Dela ett bakplåtspapper i 3 delar och lägg på ett tårtfat, då kan du kladda fritt och sedan försiktigt lossa bort pappret. Lägg ett tårtbotten på fatet, bred på vaniljfyllningen och lägg sedan på nästa tårtbotten. Ringla/pensla över lite jordgubbssaft över tårtbotten. Bred på sylten och lägg på skivade jordgubbar. Lägg på sista tårtbotten, vispa grädden och bred på den över hela tårtan. Lägg lite grädde i en spritpåse och dekorera kanterna. Avsluta med att toppa tårtan med jordgubbar och gärna några citronmelissblad.

Godast är tårtan när tårtbotten fått suga åt sig av all härlig smak så gör den gärna i förväg men vänta isåfall med att dekorera tårtan tills när du ska servera den.

Lämna ett svar