Passionsfruktscheesecake

Denna cheesecake består av en smulig/knäckig kakbotten, en krämig citronfyllning och ett täcke av passionsfrukt.

Ca 12 bitar

Botten:
100 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl Dansukker ljust muscovadosocker
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn

Fyllning:
2 citroner, rivet skal & saft
1 ½ dl Dansukker gelésocker multi
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 ägg
400 g färskost, t ex Philadelphia

Passionsfruktspegel:
2 gelatinblad
2 msk strösocker
4 msk vatten
4 passionsfrukter

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en smulig deg.
2. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 22 min. Låt den kallna i formen.
3. Fyllning: Pressa citronerna och riv skalet fint. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa upp vitorna till ett skum.
4. Koka upp créme fraîche och Dan sukker gelésocker multi i en kastrull, ca 1 min. Rör om ordentligt. Låt det svalna i en skål.
5. Blanda ihop färskost, äggulor, citronskal + citronsaft och créme fraîcheblandningen. Rör om ordentligt. Rör sist ner äggvitorna och blanda försiktigt.
6. Bred ut smeten på kakbottnen. Låt den stelna i kylen i ett par timmar.
7. Gröp ur innehållet ur passionsfrukten.
8. Passionsfruktspegel: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten i ca 5 min.
9. Koka upp strösocker och vatten i en kastrull. Stäng av värmen. Lägg i gelatinbladen och rör om ordentligt. Rör ner fruktköttet.
10. Bred ut passionsfruktsblandningen på cheesecaken. Låt passionsspegeln stelna i kylen ett par timmar.

Ursprung: Lindas bakskola/Dansukker

Lämna ett svar